Dobrý den,
jak zahradní kuchyně, tak i udírny si každý zákazník - stavitel řeší sám, nejsou na to žádné normy, či přesně dané pracovní postupy. Pokud budeme však vycházet z našich zkušeností doporučujeme vnitřek udírny vyšamotovat, respektive vyzdít z šamotových desek velkých formátů. Pokud použijete např. šamotové desky 75x50x3 cm je udírna nejen velmi rychle smontována, ale je i úhledná a navíc se v ní velmi dobře udržuje čistota. Za šamotovou desku doporučujeme vložit izolační vrstvu např. desku SKAMOTEC. Udírna se sice pomaleji natápí, je však teplotně stabilní a nepodléhá snadno teplotním výkyvům . Pokud se jedná o materiál použitý pro tahové kanály, je ocelová silnostěnná roura dostačující, ovšem nerezová roura je naprosto ideální, jelikož nepodléhá korozi. Není nám znám žádný důvod, proč tuto rouru v udírně nepoužít.
S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz